فرق J2SE, J2ME, J2EE – استانداردهای جاوا
دو روز پیش وقتی مقاله همه چیز در مورد ماشین مجازی جاوا – دانلود Netbeans With JDK را در سایت منتشر کردیم در این مقاله در مورد استاندارهای جاوا مانند J2SE , J2EE و J2ME حرفی زدیم که بعضی از کاربران پرسیده بودن این استاندارها چه فرقی با هم دارند و کلا فرق J2SE, J2ME, J2EE چی هستش. در این مقاله میخواهم به صورت کاملا واضع و دقیق بگم هر کدام از این استاندارها برای چه موردی استفاده می شوند و چه کاربردی دارند.
انواع نسخه های جاوا (استانداردهای جاوا)
جاوا شامل استاندارهای مختلفی می باشد که معمولا بین کاربران با عنوان نسخه های جاوا شناخته شده اند. بعضی ها با عنوان استانداردهای جاوا آنها رو می شناسند. البته اگر بخواهیم دقیق بگیم باید بگیم نگارش های مختلف جاوا، حال شما هر چی دوست دارید می توانید بگویید. (استاندارد, نگارش) در بخش زیر ۳ نگارش مختلف جاوا وجود دارد با نام های :
- J2SE
- J2ME
- J2EE
تفاوت نسخه های جاوا
در بخش زیر تفاوت نسخه های جاوا را مورد بررسی قرار میدهیم. برای اینکه تفاوت نسخه های جاوا رو بدونم کافیه بدونیم هر نگارش جاوا برای چه کاری به درد میخورد.
J2SE چیست؟
J2SE مخفف Java 2 Standard Edition می باشد از این استاندارد شامل گروهی از تکنولوژی ها به همراه جاواست که این امکان رو به برنامه نویسان میدهد که برنامه هایی برای desktop بنویسند.
J2ME چیست؟
J2ME مخفف Java 2 Micro Edition می باشد این استاندار شامل گروهی از تکنولوژی ها به همراه جاواست که این امکان رو به برنامه نویسان میدهد که برنامه هایی برای Micro Controller بنویسند. شامل: موبایل، لوازم الکترونیکی و …
J2EE چیست؟
J2EE مخفف Java 2 Enterprise Edition (جاوا اینترپرایز) می باشد این استاندار شامل گروهی از تکنولوژی ها به همراه جاواست که این امکان رو به برنامه نویسان میدهد که برنامه هایی برای WEbServer یا ApplicationServer بنویسند.
نکته: عدد ۲ در نام این نسخه ها، به خاطر پیشرفتی است که از نگارش یکم (۱.۱) به نگارش دوم (۱.۲) در سال ۱۹۹۸ توسط شرکت سان میکروسیستم انتخاب شد.
پس از انتشار نگارش ششم، نام این محصول دوباره به عبارت Java SE (بدون عدد ۲) بازگشت. تغییراتی دیگر در نوع شمارهگذاری این نگارش رخ داد: از نگارش پنجم، که به شماره ۱.۵.۰ در سپتامبر ۲۰۰۴ (شهریور ۱۳۸۳) منتشر شد، شمارهگذاری به شکل حذف عدد ۱ و نمایش به صورت نگارش استاندارد نگارش ۵ درآمد. در ۶ مرداد ۱۳۹۰ نگارش ۷ جاوا پس از مدتها انتظار منتشر شد.