دانلود کتاب آموزش سیستم عامل
دانلود کتاب آموزش سیستم عامل
در این مدت اخیر سعی بر این شده است منابع خوبی برای دروس رشته کامپیوتر داخل سایت قرار بگیرد مثل آموزش درس ساختمان داده ها و آموزش پایگاه داده ها که مورد استقبال کاربران هم قرار گرفته است . در این پست کتاب آموزش سیستم عامل که در قالب ۲۴۹ صفحه نگارش شده است را آماده کردیم . شاید اصلا بپرسید سیستم عامل چیست ، سیستم عامل نرم افزاری است که مدیریت برنامه ها را به عهده گرفته و با کنترل، مدیریت و سازماندهی منابع سخت افزاری امکان استفاده بهینه و هدفمند آنها را فراهم کرده و بستری را برای اجرای نرم افزارهای کاربردی فراهم می کند. در ادامه به صورت کامل می گوییم سیستم عامل چیست و تعدادی از وظایف اصلی سیستم عامل را به صورت لیست شده ارائه میدهیم .
سیستم عامل چیست ؟
سیستمعامل یا سامانهٔ عامل نرمافزاری است که مدیریت منابع رایانه را به عهده گرفته و بستری را فراهم میسازد که نرمافزار کاربردی اجرا شده و از خدمات آن استفاده کنند. سیستمعامل جزء ضروریترین نرمافزارهای یک سیستم کامپیوتری است. سیستمعامل خدماتی به برنامههای کاربردی و کاربر ارائه میدهد.
برنامههای کاربردی یا از طریق واسطهای برنامهنویسی کاربردی و یا از طرق فراخوانیهای سیستم به این خدمات دسترسی دارند. با فراخوانی این واسطها، برنامههای کاربردی میتوانند سرویسی را از سیستمعامل درخواست کنند، پارامترها را انتقال دهند، و پاسخ عملیات را دریافت کنند.
ممکن است کاربران با بعضی انواع واسط کاربری نرمافزار مثل واسط خط فرمان یا یک واسط گرافیکی کاربر با سیستمعامل تعامل کنند. برای کامپیوترهای دستی و رومیزی، عموماً واسط کاربری به عنوان بخشی از سیستمعامل در نظر گرفته میشود. در سیستمهای بزرگ و چند کاربره مثل یونیکس و سیستمهای شبیه یونیکس، واسط کاربری معمولاً به عنوان یک برنامه کاربردی که خارج از سیستمعامل اجرا میشود پیادهسازی میشود.
نمونههایی از محبوبترین سیستمعاملهای نوین شامل: اندروید، بیاسدی، آیاواس، لینوکس، اواس ده، کیواناکس، مایکروسافت ویندوز، ویندوز فون و زد/اواس میباشند.
به طور کلی، وظایف سیستمعامل شامل موارد زیر است:
- استفاده بهینهتر از منابع و جلوگیری از به هدر رفتن آنها
- تخصیص و آزاد سازی منابع
- اداره صفها و زمانبندی استفاده از منابع
- حسابداری میزان استفاده از منابع
- ایجاد امنیت
- ایجاد، حذف و اداره فرایندها
- ایجاد مکانیسمهای ارتباط بین فرایندها و همگامسازی آنها
- مدیریت فایلها و پوشهها
- مدیریت حافظههای اصلی و جانبی
- برقراری امکان دسترسی چندتایی و اجرای هم روند فرایندها
- به اشتراک گذاری منابع
- تعیین راهکارهایی برای اداره بنبست
- جلوگیری از وضعیت رقابتی و تداخل یا در هم قفل شدن فرایندها
- جلوگیری از گرسنگی