Home » مقالات,آموزش,ترفند » وردپرس یا ASP Net – مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و دات نت

وردپرس یا ASP Net – مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و دات نت

سؤالی که بسیاری از کسانی که قصد دارند کسب‌وکار اینترنتی خود را راه‌اندازی کنند یا به فکر ساخت یک وب‌سایت برای خود هستند می‌پرسند. وردپرس یا ASP Net؟ همان‌طور که می‌دانید امروزه بسیاری از کسب‌وکارهای سنتی جای خود را به کسب‌وکار اینترنتی داده‌اند. دلیل این امر کسب درآمد بالا از طریق کسب‌وکار اینترنتی است. امروزه اکثر افراد قبل از خرید یا استفاده از خدمات اولین کاری که می‌کنند، درباره آن موضوع هر سوالی که داشته باشند را در اینترنت سرچ می‌کنند. کافی است در نتایج گوگل قرار گیرید تا کسب درآمد اینترنتی را تجربه کنید.

 

وردپرس یا ASP Net – مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و دات نت

 

بنابراین اگر شما هم به دنبال راه‌اندازی یک سایت برای کسب‌وکار خود هستید احتمالاً با این سؤال مواجه می‌شوید که سایت خود را با سیستم‌های مدیریت محتوا یا برنامه نویسی دات نت اختصاصی طراحی کنید؟ در ابتدا قصد دارم درباره نحوه راه‌اندازی وب‌سایت با شما صحبت کنیم به‌طورکلی برای راه‌اندازی و پیاده‌سازی یک سایت دو روش وجود دارد:

  • روش اول طراحی سایت با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) یا Content Management System مانند جوملا، دروپال و وردپرس.
  • روش دوم طراحی سایت اختصاصی با استفاده از زبان‌های برنامه نویسی مانند جاوا اسکریپت، پایتون یا برنامه نویسی دات نت

در این مقاله قصد داریم به مقایسه وردپرس و برنامه نویسی دات نت بپردازیم و ویژگی‌ها، مزایا و معایب هر یک را بررسی کنیم. اگر شما هم قصد دارید وب‌سایتی برای خود راه‌اندازی کنید مطمئناً مطالعه این مقاله برای شما مفید خواهد بود.

 

وردپرس یا ASP Net

سیستم یا سامانه مدیریت محتوا که به‌اختصار CMS نامیده می‌شود یک نرم‌افزار تحت وب است که به ساخت، اصلاح، ویرایش و انتشار محتوای دیجیتال مانند متن، عکس، فایل صوتی، ویدیو و … می‌پردازد. به عبارت ساده‌تر CMS سیستمی است که جهت مدیریت ساده محتوای وب‌سایت بکار می‌رود. با استفاده از سیستم‌های مدیریت محتوا شما قادر هستید بدون دانستن علم کد نویسی یک سایت را به‌راحتی راه‌اندازی کنید. از سیستم‌های مدیریت محتوا می‌توان به جوملا، دروپال و وردپرس اشاره‌کنیم که وردپرس محبوب‌ترین و معروف‌ترین سیستم مدیریت محتوا بین کاربران است.

 

وردپرس چیست

وردپرس (WordPress) بهترین و معروف‌ترین سیستم مدیریت محتوا سایت ساز است که می‌توان با آن بدون نوشتن یک خط کد نویسی انواع سایت‌ها اعم از سایت فروشگاهی، خبری، آموزشی، شخصی، شرکتی وبلاگ و … را در کم‌ترین زمان ممکن راه‌اندازی کرد. اگر بخواهیم کمی تخصصی‌تر وردپرس را توضیح دهیم وردپرس یک نرم‌افزار رایگان، Open Source (متن‌باز) است که بر پایه زبان PHP و پایگاه داده MySQL طراحی‌شده است. وردپرس به دلیل رایگان و متن‌باز بودن از محبوبیت زیادی بین کاربران برخوردار است به‌طوری‌که ۴۰ درصد از سایت‌های دنیا وردپرسی هستند.

 

مزایای وردپرس

وردپرس دارای مزایای فراوانی است که این ویژگی‌ها و مزایای آن باعث محبوبیت آن بین کاربران شده است و بسیاری از افراد برای ساخت وب‌سایت خود از وردپرس استفاده می‌کنند در زیر مهم‌ترین مزایای وردپرس را بررسی می‌کنیم.

 

استفاده آسان و راحت

یکی از ویژگی‌های محبوب وردپرس راحتی کار با آن است به‌طوری‌که هر کسی می‌تواند به‌راحتی و با دیدن چند ساعت آموزش در اینترنت با آن کار کند. همچنین با وردپرس شما می‌توانید بدون دانستن علم برنامه نویسی و کد نویسی سایت خود را به‌راحتی طراحی و راه‌اندازی کنید. همچنین شما برای شخصی‌سازی وردپرس می‌توانید از قالب‌های آماده برای طراحی سایت خود استفاده کنید و اگر قصد دارید تا به قسمتی از سایت خود امکان یا قابلیتی را اضافه کنید کافی است با پرداخت کمی هزینه طراحی و پیاده‌سازی آن قسمت از سایت را به برنامه نویس بسپارید.

 

نصب آسان

برای نصب وردپرس کافی است به آدرس wordpress.org مراجعه کنید و به‌سادگی و با چند کلیک وردپرس را بر روی سیستم خود نصب کنید این‌یکی از مزایای بی‌نظیر وردپرس است. همچنین باید به این نکته نیز توجه کنید که برای نصب وردپرس نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای نیست.

 

رایگان بودن

رایگان بودن وردپرس نیز یکی از ویژگی‌های منحصربه فرد وردپرس است. وردپرس دارای قالب‌های رایگان بسیاری است که شما می‌توانید بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای سایت خود را راه‌اندازی و طراحی کنید. البته این مسئله را هم مد نظر داشته باشید که برای داشتن سایتی با امکانات بیشتر و بالاتر لازم است تا کمی دست به جیب شوید و با خرید قالب‌ها و پلاگین‌های (افزونه) مختلف قابلیت‌های بیشتری را برای سایت خود فراهم کنید. البته برای اضافه کردن این امکانات نیاز به پرداخت هزینه‌ی بالایی نیست و با پرداخت هزینه بسیار کم می‌توانید سایت دلخواه خود را داشته باشید.

 

وردپرس بروزرسانی و آپدیت منظم

وردپرس یا ASP Net – مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و دات نت

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های وردپرس بروزرسانی مداوم و منظم آن است. درواقع وردپرس همواره در حال آپدیت کردن و اضافه کردن ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید و مورد نیاز کاربران خود است. با این بروزرسانی‌ها سایت وردپرسی شما همیشه در حال رشد و بهبود است و همچنین هر جا باگ یا اشکالی رخ دهد با این آپدیت‌ها به‌راحتی برطرف می‌شود. نکته مهم اینکه وردپرس برای این بروزرسانی‌ها هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌کند.

 

بهینه‌سازی و سئو

هر سایتی برای موفقیت و ماندگاری نیاز به بهینه‌سازی و سئو دارد. درواقع بهینه‌سازی موتورهای جستجو به معنای انجام مجموعه فعالیت‌هایی است که باعث می‌شود سایت شما در لیست نتایج اولیه گوگل قرار بگیرد و باعث موفقیت شما در کسب‌وکار اینترنتی‌تان شود.

به این معنا که با قرار گرفتن در صدر نتایج گوگل شما می‌توانید کاربر و مخاطب بیشتری را جذب کنید و درنتیجه نسبت به رقبایتان پیشرفت چشمگیری داشته باشید. سایت‌های وردپرسی به لطف داشتن افزونه‌هایی مانند یوآست سئو و رنک مث به بالا بردن رتبه شما در لیست نتایج گوگل کمک بسیاری می‌کنند. باید در نظر داشته باشید این موضوع بین وردپرس یا برنامه نویسی دات نت تفاوتی ندارد و شما هرنوع سایتی که در شرف تاسیس آن هستید باید از قبل به فکر سئو آن نیز باشید.

برای سهولت شما در انجام سئو، ما مقالات و ویدئوهای آموزش سئو را در بیست اسکریپت تولید کردیم تا شما بتوانید به صورت رایگان ئآموزش سئو ببینید و سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید.

 

ساخت وب‌سایت‌های واکنش گرا با وردپرس

وردپرس قابلیت طراحی وب‌سایت‌های واکنش گرا را دارد. واکنش گرا بودن به این معنا است که صفحات سایتمان را طوری طراحی کنیم که ظاهر وب‌سایت در دستگاه‌های مختلف مانند گوشی موبایل، لپ‌تاپ، تب لت و دیگر دستگاه‌ها متناسب با اندازه‌ی صفحه‌نمایش آن دستگاه نمایش داده شود. به طراحی واکنش گرا، ریسپانسیو (Responsive) نیز می‌گویند.

 

متن‌باز یا Open Source بودن

متن‌باز بودن یک نرم‌افزار به این معنا است که افراد می‌توانند در کد منبع آن تغییراتی ایجاد کنند. ازآنجاکه وردپرس یک نرم‌افزار اپن سورس است این امکان را برای توسعه‌دهندگان خود فراهم می‌کند تا بتوانند با دسترسی به کد منبع، ویژگی‌ها و امکانات متفاوتی را به وردپرس اضافه کنند. این ویژگی وردپرس باعث بهبود و پیشرفت روزبه‌روز آن می‌شود.

 

انعطاف پذیری

ویژگی انعطاف پذیری وردپرس از مزیت‌های ارزشمند و منحصربه‌فرد آن محسوب می‌شود. وردپرس با توجه به دارا بودن انعطاف پذیری بالا کاربران خود را قادر می‌سازد تا وب‌سایت خود را مطابق سلیقه خود طراحی کنند و امکانات متنوعی را به آن اضافه کنند. وجود قالب‌های متنوع بسیار و همچنین پلاگین‌ها و افزونه‌های متنوع این امر را برای کاربران بسیار راحت کرده است.

 

طراحی و ساخت انواع وب‌سایت‌ها

وردپرس در ابتدا یک پلتفرم وبلاگ ساز بود اما به‌مرورزمان و با رشد تکنولوژی به یک سیستم مدیریت محتوا کامل تبدیل شد و با آن می‌توان بدون یاد داشتن علم برنامه نویسی و کد نویسی به‌راحتی انواع سایت‌های خبری، آموزشی، فروشگاه‌های آنلاین، وبلاگ شخصی، سایت کاریابی، سایت آگهی، وب‌سایت‌های عکاسی و موسیقی و بسیاری دیگر از انواع سایت‌ها را راه‌اندازی کرد. بنابراین با وردپرس هر نوع سایتی را می‌توان طراحی و پیاده‌سازی کرد و از این بابت هیچ محدودیتی وجود ندارد.

 

امنیت‌سایت‌های وردپرسی

برخلاف ادعا و باور بسیاری از افراد، وردپرس سیستمی کاملا امن است. با توجه به اینکه وردپرس دارای تعداد بسیاری توسعه‌دهنده در سرتاسر دنیا است که همه‌ی آن‌ها همه روزه در حال تلاش کردن برای بروزرسانی و برطرف کردن نقص‌ها، خطاها و باگ‌های امنیتی هستند.

بنابراین با به وجود آمدن کوچکترین خطا یا باگ امنیتی به زودی آن را برطرف می‌کنند و نسخه جدید آن را بر روی سایت وردپرس بارگذاری می‌کنند. برای حفظ امنیت سایت وردپرسی‌تان توصیه می‌شود که این آپدیت‌ها را دانلود و نصب کنید. اگر دوست داشته باشید که امنیت سایت وردپرسی خود را به صورت اصولی و دقیق تامین کنید.

 

معایب وردپرس

حال که به بررسی مزایا وردپرس پرداختیم بهتر است به بررسی معایب آن نیز بپردازیم. در ادامه چند تا از معایب اصلی وردپرس را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

سرعت پایین

سرعت سایت یکی از مهم‌ترین معیارهای یک سایت خوب است و همچنین یکی از مهم‌ترین معیارهای سنجش سئو سایت است. سرعت لود پایین سایت نارضایتی کاربر و درنتیجه از دست دادن مخاطب و کاربر را به دنبال دارد. متأسفانه بسیاری از قالب‌هایی که برای سایت‌های وردپرسی طراحی می‌شوند به‌صورت غیراستاندارد کد نویسی شده‌اند که این مورد بیشتر در قالب‌های رایگان مشاهده می‌شود. همچنین نصب تعداد زیادی از افزونه‌ها باعث اشغال شدن حجم بالایی از سرور می‌شود که درنتیجه کاهش سرعت سایت را در پی دارد. استفاده از قالب‌های بهینه‌شده برای موتورهای جستجو مانند قالب وردپرس چندمنظوره اهورا می‌تواند این مشکل را به‌کلی برطرف کند.

 

نبود پشتیبان اختصاصی برای وردپرس

یکی دیگر از معایب وردپرس نداشتن پشتیبان اختصاصی برای آن است. همان‌طور که می‌دانید وردپرس دارای انجمن‌های بسیاری برای توسعه و پشتیبانی آن است. اما متأسفانه این انجمن‌ها فقط در حال حل مشکلات، باگ‌ها و پاسخ دادن به سؤالات یکدیگر هستند بنابراین اگر برای سایت شما مشکلی پیش بیاید باید خودتان آن مشکل را برطرف کنید و درصورتی‌که نتوانید آن مشکل را حل کنید باید از یک پشتیبان برای رفع مشکل سایتتان استفاده کنید.

 

بستر نامناسب برای ساخت پروژه‌های خیلی تخصصی

ازآنجاکه قالب‌های وردپرس از قبل کد نویسی شده‌اند و آماده هستند بنابراین نمی‌توان سایت وردپرسی را کاملاً مطابق سلیقه و خواست مشتری طراحی کرد. برای ایجاد تغییراتی در قالب سایت شما باید بامهارت کد نویسی آشنا باشید در غیر این صورت برای اضافه کردن یک ویژگی یا قابلیت به وب‌سایت وردپرسی خود مجبور هستید از یک برنامه نویس کمک بگیرید.

 

برنامه نویسی ASP Net چیست

ASP Net (ای اس پی دات نت) کتابخانه ای است که توسط مایکروسافت برای توسعه وب ساخته شده‌است و معمولا با زبان‌های برنامه نویسی سی شارپ (C#) یا جاوا برنامه نویسی می‌شود. برنامه نویسی دات نت این امکان را برای برنامه نویسان فراهم می‌کند تا هر نوع سیستمی را به شکل بهینه توسعه دهند. با برنامه نویسی دات نت می‌توان انواع سایت‌های مختلف را طراحی و پیاده‌سازی کرد اما باید به این نکته دقت کنید که برای ایجاد سایت با دات نت باید یک سایت را از صفر طراحی کرد و یا اینکه از سیستم مدیریت محتوای آماده مثل دات نت نیوک DNN استفاده کرد که البته دات نت نیوک رایگان نیست و در ایران نمایندگی ندارد.

 

مزایای برنامه نویسی ASP Net نسبت به وردپرس

وردپرس یا ASP Net – مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و دات نت

مطابق سلیقه مشتری

زمانی که برای طراحی سایت از برنامه نویسی اختصاصی مانند ASP Net استفاده می‌کنید از ابتدا تا انتهای پروژه طبق نیاز و سلیقه مشتری طراحی می‌شود. بنابراین با این روش شما می‌توانید سایت دلخواه خود با تمام ویژگی‌ها و امکاناتی که مدنظرتان است داشته باشید.

 

سرعت بالا

وب‌سایت‌هایی که با زبان‌های برنامه نویسی مانند دات نت طراحی می‌شوند به دلیل اینکه تیم برنامه نویس از ابتدا برنامه نویسی را با توجه به نیاز و خواست مشتری برنامه‌ریزی می‌کنند درنتیجه از نوشتن کدهای اضافه در سایت خودداری می‌کنند و کدها به بهترین شکل و بهینه‌ترین حالت نوشته می‌شود بعلاوه، این سایت‌ها برای اضافه کردن امکانات و قابلیت‌های متنوع نیازی به نصب پلاگین و افزونه ندارند درنتیجه سرعت بالایی نسبت به وب‌سایت‌های وردپرسی دارند.

 

امنیت بالا

یکی از ویژگی‌های و مزایای وب‌سایت‌هایی که با برنامه نویسی اختصاصی طراحی می‌شوند امنیت بالا این وب‌سایت‌ها است. زیرا زمانیکه یک سیستم از صفر برنامه نویسی می‌شود، برنامه نویس این امکان را دارد تا از روش‌ها و تکنولوژیهای نوین برای مقابله با هکرا درنظر بگیرد درنتیجه امکان هک شدن این وب‌سایت‌ها بسیار پایین است.

 

امکان توسعه سایت

ازآنجاکه در طراحی سایت با برنامه نویسی دات نت صفر تا صد پروژه کد نویسی می‌شود بنابراین امکان ایجاد تغییرات یا اضافه کردن قابلیت‌های متفاوت به‌راحتی توسط برنامه نویس امکان پذیر است.

 

معایب برنامه نویسی ASP Net

هزینه بالا برای طراحی وب‌سایت

برای طراحی یک وب‌سایت به‌صورت اختصاصی نیاز است تا یک تیم با تجربه برنامه نویس آن را از صفر تا صد کد نویسی کنند که برای ساخت وب‌سایت با این روش نیاز به پرداخت زینه بسیار بالایی است.

 

زمان زیاد برای طراحی وب‌سایت

همان‌طور که در چند خط بالاتر گفتیم برای طراحی یک سایت اختصاصی با زبان برنامه نویسی دات نت نیاز است که تیم کد نویس از صفر تا صد این پروژه را برنامه نویسی کنند که این کار بسیار زمان‌بر است.

 

سئو ضعیف

یکی دیگر از معایب طراحی سایت با برنامه نویسی دات نت سئو سخت ودشوار آن است. که متاسفانه این موضوع از عیب‌های بزرگ سایت‌های اختصاصی است. البته که اگر شما یک سئو کار خوب درکنار خود داشته باشید یا خودتان به عنوان مدیر سایت به سئو واقف باشید می‌توانید هرسایتی را سئو کرده و در نتایج برتر گوگل قرار گیرید.

 

وردپرس یا برنامه نویسی ASP Net

در این مقاله به‌طور کامل مزایا و معایب وردپرس و برنامه نویسی دات نت را موردبررسی قراردادیم. حال اگر بخواهیم به مقایسه اجمالی این دو روش برای ساخت و راه‌اندازی وب‌سایت بپردازیم، باید بگوییم که اگر قصد دارید با هزینه پایین و در مدت‌زمان کم و همچنین پرداخت هزینه پایین برای سفارشی‌سازی سایت خود در آینده داشته باشید. بهتر است از وردپرس استفاده کنید. اما اگر قصد دارید وب‌سایتی برای کسب‌وکار بسیار بزرگ و مطابق سلیقه خود طراحی کنید بهتر است از برنامه نویسی دات نت استفاده کنید. اما در کل به این نکته نیز باید اشاره کرد که بسیاری از وب‌سایت‌های بزرگ دنیا از وردپرس به خاطر داشتن خدمات بسیار زیاد و هزینه پایین برای کسب‌وکار خود استفاده می‌کنند.

نوشته وردپرس یا ASP Net – مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس و دات نت اولین بار در بیست اسکریپت. پدیدار شد.

Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *