با این ۶ اقدام اولین سایت گوگل باشید
بسیاری از شما هر روز یا حداقل هفتهای یکبار وارد سایت خود میشوید. اما اگر یک کسب و کار کوچک را اداره میکنید یا یک بلاگ را به تنهایی اداره میکنید، نمیتوانید همیشه وقت زیادی را به بهینهسازی آن اختصاص دهید چرا که کارهای دیگری نیز برای انجام دادن دارید. اما به هر حال تا عملیاتی را در برای سئوی سایت خود انجام ندهید نتیجه درستی نخواهید گرفت. مسلما باید تمام تلاشتان این باشد که اولین سایت گوگل شوید! یعنی چه؟ یعنی تمامی محتوای شما در نتایج اولیه گوگل قرار گیرد. اینگونه میتوان گفت شما به موفقیت خوبی رسیدید که باید آن را تثبیت کنید. برای اینکه بتوانید چنین عملیاتی را برای سئوی وبسایت خود امکانپذیر سازید، اقداماتی را برایتان در نظر گرفتیم که بصورت روزانه باید تمامی آنها را انجام دهید.
اولین سایت گوگل
اولین سایت گوگل چیست؟ همه سایتها میتوانند اولین باشند اما بستگی به عملکردشان دارد! برای اینکه در گوگل اولین باشید باید فاکتورهای بهینهسازی و سئوی وبسایت را مو به مو رعایت کنید. اگر وبسایت وردپرسی دارید همین حالا اولین قدم خود را با نصب افزونه سئوی وردپرس Yoast SEO بردارید. سپس فاکتورهای متعدد و اصولی که بارها در مقالات متفاوت به آن اشاره کردیم را حتما در نظر بگیرید. (اگر کمی اهل سرچ کردن باشید در بیست اسکریپت و گوگل میتوانید به نتایج خوبی برسید و مقالات مطلوبی را در این رابطه مطالعه کنید)
اما عملکرد و برنامهریزی هفتگی ما برای رسیدن به اولین سایت گوگل باید چگونه باشد؟
تنظیم استراتژی بلندمدت
پیش از اینکه به امور روزانه یا هفتگی مربوط به سئوی وبسایت بپردازیم، باید بر اهمیت داشتن یک استراتژی بلندمدت سئو تاکید کنیم. اگرچه داشتن یک لیست از امور سریع مربوط به سئو خوب است اما باید حتما حوزهی وسیعتر را نیز تحتنظر داشته باشید. باید استراتژی خود را بر جستجوی وسیع کلمات کلیدی قرار دهید، به هدف جستجو توجه کنید، هدفگذاری کنید و عملکرد سایت خود را حتما آنالیز کنید. بهینهسازی سایت برای موتور جستجو تلاش زیادی را میطلبد اما در انتها پاداش آن را خواهید گرفت. در روزهایی که تنها حدود یک ساعت برای وقتگذرانی در وبسایت زمان دارید، یکی از امور زیر را انجام دهید.
۱- اطمینان حاصل کنید که محتوای شما تازه است
محتوا برای رتبهی وبسایت ارزشمند است و به همین جهت است که باید به طور منظم محتوای جدید کار کنید و محتویات موجود را نیز بروزرسانی کنید. نوشتن یا انتشار محتوای جدید یا بروزرسانی محتویات موجود امری است که باید بخشی از بهینه سازی روزمرهی وبسایت شما را تشکیل دهد. نیازی نیست که هر روز یک پست جدید منتشر کنید، بلکه تنها کافی است تلاش کنید تا جایی که برایتان مناسب و مقدور است طبق یک برنامهی منظم به انتشار محتوا بپردازید. برای مثال اگر هر چهارشنبه یک پست جدید منتشر میکنید، مخاطبان شما میدانند که در یک روز خاص باید منتظر مطالب شما باشند.
احتمال این وجود دارد که مقالات ارزشمند بسیاری داشته باشید که نیاز باشد قبل از اینکه باز نشر شوند، بروزرسانی شوند. اگر زمان ندارید که یک مقالهی جدید بنویسید، خوب است که لیستی از چنین پست نیازمند بروزرسانی داشته باشید تا به عنوان یکی از امور سئو به طور روزانه بر روی آن کار کنید.
امر دیگری که به تازه و زنده ماندن محتوای شما مرتبط میشود این است که در پستهای بلاگ خود نظرات بسیاری را دریافت کنید. تلاش کنید که به طور منظم با افرادی که نظر دادهاند، ارتباط برقرار کنید. اگر شما به نظرات این افراد پاسخ ندهید افراد احساس میکنند که به آنها بیتوجهی شده است و همچنین داشتن تعداد زیادی نظر بیپاسخ در صفحات محتوای شما خوب به نظر نمیرسد و مسلما در شأن اولین سایت گوگل نیست.
۲- بر روی ساختار لینکهای داخلی کار کنید
خوب کار کردن بر روی ساختارهای لینکهای داخلی حکم این را دارد که برای گوگل یک راه دسترسی آسان به وبسایت خود باز کنید. اما باید بدانید مادامی که سایت شما در حال گسترش است باید همواره این ساختار درونی لینک را نیز بهبود ببخشید. هرگاه که به مرور پست خود میپردازید باید به محتوای یتیم و دور افتاده نیز توجه کنید. محتوای یتیم، پستی است که هیچگونه لینک متنی از سایر پستها یا صفحات شما در آن دیده نمیشود. این لینکهای محتوایی به ارزش محتوا میافزایند. آیا یافتن محتوای یتیم برایتان دشوار است؟ افزونهی Yoast شما را در این کار یاری میکند. پس از نصب این افزونه، نیازی نیست تا همهی پستها را باز کنید تا ببینید چه لینکهای داخلی به آنها افزودهاید، بلکه تنها کافی است در مرور پست از فیلتر استفاده کنید تا بتوانید محتوای یتیم را ردیابی کنید و لینکهای مربوط را به آن اضافه کنید.
نکتهی دیگری که باید برای بهینه سازی روزانه و سئوی وبسایت از آن استفاده کنید، لینک شدن به محتوای بنیادی است. به طور ایدهآل زمانی که مقالات را بروزرسانی یا منتشر میکنید، باید لینکهای مربوط به محتوای بنیادی را بیفزایید. اما برای اینکه مطمئن شوید هیچ محتوای بنیادی را از قلم نینداختهاید، آخرین پستهای خود را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که همگی دارای لینک به محتویات بنیادی مرتبط هستند.
۳- حتما به خوبی به سایت رسیدگی کنید
اکثر شما با این نظر موافق هستید که بهتر است به جای اینکه صبر کنید تا خانه کاملا کثیف و ریخت و پاش شود، به طور روزانه به جمع و جور کردن آن بپردازید. این موضوع در رابطه با وبسایت شما نیز صدق میکند. منتظر نشوید تا تعداد صفحات به قدری بالا برود که نتوانید آنها را مدیریت کنید. به طور منظم و طبق یک برنامه مشخص به کنترل آنها بپردازید.
یکی از کارهایی که میتوانید در این مورد به عنوان یکی از امور سئوی روزانه انجام دهید این است که به دنبال محتوای هم جنس بگردید. از آنجایی که مطمئن هستید از پیش به طور منظم محتویات را زمانبندی یا باز نشر کردهاید، تنها کمی کار میبرد تا مطمئن شوید با محتوای همجنس در سایت خود رو به رو نیستید. اگر به دو مقاله با یک موضوع یکسان و یک زاویهی دید برخوردید، آنها را ترکیب کنید و یک مقالهی جدید را تشکیل دهید. متاسفانه یک نکتهی خوب نیز همچون یک محتوای با کیفیت اگر بیش از حد استفاده شود، میتواند مشکلساز شود. بنابراین زمان بگذارید و مطمئن شوید که محتوای شما همجنس با محتویات دیگر سایت نیست.
همچنین صفحات غیرضروری را دم دست نگه ندارید. به طور منظم زمانی را به بررسی صفحاتی که دیگر ارتباطی به سایت ندارند و قابل بروزرسانی نیستند، اختصاص دهید. این صفحات را به طور صحیح از سایت خود حذف کنید تا بعدها از این کار خود خرسند شوید! Yoast SEO Premium حذف و جهتدهی دوبارهی صفحات را بسیار سهولت میبخشد، برای همین اگر میخواهید در وقت بیشتر صرفهجویی کنید، به بررسی آن بپردازید.
۴- بر روی سئوی فنی خود کار کنید
بسیاری از امور فنی سئو به زمان و تخصص نیازمند هستند یا اینکه نیازی نیست برای اینکه اولین سایت گوگل شوید به صورت روزمره صورت بگیرند. با این حال نکاتی وجود دارند که باید به طور منظم به آنها توجه کنید.
یکی از این نکات این است که اندازهی عکسهای خود را تا جایی که امکان دارد، کوچک نگه دارید. داشتن عکسهای باکیفیت در سایت یک ضرورت است اما حتما نمیخواهید که این عکسهای برگزیده، سرعت سایت شما را کاهش دهند. کار سریعی که میتوانید به طور روزمره در سئو انجام دهید این است که از ابزارهایی همچون ImageOptim یا وبسایت هایی مثل JPEG mini، jpeg.io یا kraken.io برای بهینه سازی اندازهی عکسهای خود استفاده کنید.
نکتهی دیگری که باید به آن واقف باشید محتوای تکراری است. اگر مراقب محتوای هم جنس باشید در مسیر پیشگیری از محتوای تکراری نیز قرار دارید، اما ممکن است محتوای تکراری به صورت اتفاقی ایجاد شود. در این صورت نیازی نیست تا هر روز به بررسی محتوای تکراری بپردازید. اما باید بر امکان وجود آن واقف باشید، برای مثال زمانی که یک تگ ایجاد میکنید دقیقا به گروهی از پستهایی که دارای تگ دیگری هستند الصاق میشود یا زمانی که نسخهی سازگار با پرینتر را بر پست DIY اضافه میکنید ممکن است این اتفاق رخ دهد.
مسئلهی پایانی که میتوانید به آسانی آن را در انتشار روزانهی محتویات خود به کار بگیرید، افزودن دادههای ساختارمند است. همه نوع پستی برای دریافت نتیجهی پربار مناسب نیست اما برای بسیاری از محتویات میتواند تغییر ایجاد کند. Yoast SEO نه تنها به صورت خودکار مهمترین دادههای ساختارمند را (تقریبا) به تمامی صفحات سایت شما میافزاید، بلکه افزودن بلاکهای دادههای ساختارمند به صفحات howto و FAQ را نیز بسیار سهولت میبخشد. بنابراین اگر به طور منظم در صفحهی howto پست میگذارید، از بلاکهای دادههای ساختارمند Yoast SEO استفاده کنید تا شانس شما برای افزایش نتایج پربار افزایش یابد. اگر سایت شما بر دستورالعملها، محصولات، نظرات یا رخدادها متمرکز است، ممکن است بخواهید تا دادههای ساختارمند را بیفزایید.
۵- به خوبی تجزیه و تحلیل کنید
Google Analytics دارای هزاران دادهی جالب است که میتوانید از آنها برای سئوی وبسایت خود استفاده کنید. اما مهارت یافتن در هر کدام از جنبههای Google Analytics زمان زیادی میبرد. اگر زمان زیادی برای پرداختن به این موضوع ندارید و آگاهی کمی در مورد ابزارهای تحلیلی دارید پس باید هفتهای یکبار کمی زمان بر روی دو گزارش بگذارید.
اولین گزارش، منبع یا مدیوم نام دارد که میتوانید ان را در بخش Acquisition و در زیر قسمت all traffic (تمام بازدیدها) بیابید. این کار به شما نشان میدهد که بازدید کنندگان سایت شما از کجا هستند. بررسی کنید که از موتورهای جستجویی همچون گوگل، بازدید ارگانیک دریافت میکنید. همچنین تلاش کنید تا دادههایی که میبینید را درک کنید. کدام یک از منابع شما بیشترین میزان بازگشت را داشتهاند؟ کدام یک از منابع بیشترین بازدید را در سایت شما داشته اند؟ اگر هر هفته این دادهها را بررسی میکنید، خواهید دانست که آیا سایتتان موفقتر از هفتهی پیش عمل کرده است یا خیر.
گزارش دوم که جالب است، مربوط به گزارش صفحات فرود است که میتوانید ان را در بخش Behaviour و در زیر قسمت all pages بیابید. اینها صفحات ابتدایی هستند که افراد در سایت شما از آنها بازدید میکنند و به شما این دید را میدهند که بازدید کنندگان شما به چه موضوعاتی علاقمند هستند. این کار به سادگی به شما خواهد گفت که آیا توضیحات موجود در فیسبوک یا نتایج جستجو به قدر کافی جالب بوده است که سبب شود افراد بار دیگر بر روی آنها کلیک کنند یا خیر. بنابراین سعی کنید تا دادهها را درک کنید. برای مثال ببینید که میزان بازگشت به صفحاتی همچون صفحهی خانهی شما که نباید نرخ برگشت بالایی داشته باشند چقدر بوده است؟ همچنین اگر جرات آن را دارید یک درجهی ثانویه همچون source به این گزارش بیفزایید تا بتوانید بلافاصله ببینید که کدام صفحات از طریق گوگل بازدید شدهاند.
۶- حضور خود را در شبکههای اجتماعی حفظ کنید
احتمالا شما در یک یا چند پلتفرم شبکهی اجتماعی حضور دارید. اینکه به طور منظم برای فالوورهای خود پست قرار دهید ایدهی خوبی است این کار باعث میشود تا نشان دهید حساب شما فعال و پرکار شود. شما میتوانید پستهای بلاگ خود و همچنین عکسهایی که میگیرید، رخدادهای زندگی روزمرهی خود و سایر مقالاتی که آنها را جالب میدانید و … را به اشتراک بگذارید. بدین ترتیب شما مخاطبان خود را به بهترین شکل خواهید شناخت و میفهمید که به چه چیزی علاقمندند. همچنین زمانی که این کار را انجام میدهید به طور مداوم با افرادی که در صفحات شبکههای مجازی برای شما نظر میگذارند در ارتباط باشید تا بتوانید حضور آنها را حفظ کنید.
نتیجه نهایی
تمام ماجرا همین بود. با همین ۶ موردی که اینجا مطرح کردیم میتوانید اولین سایت گوگل شوید و سئوی وبسایت خود را ارتقا بخشید. یکبار در روز بر روی یک (یا بیش از یک) مورد از این۶ نکته کار کنید تا در مسیر صحیحی برای خوب نگه داشتن شکل SEO سایت خود قرار داشته باشید. همچنین فراموش نکنید تا هرگاه توانستید زمان بیشتری را به استراتژیهای بلند مدت سئو اختصاص دهید تا به یک ثبات حقیقی در سئو دست یابید. در آخر به شما توصیه می کنیم مقاله چک لیست جدید ۲۰۱۹ برای رسیدن به رتبه اول گوگل را نیز مطالعه کنید
نوشته با این ۶ اقدام اولین سایت گوگل باشید اولین بار در بیست اسکریپت. پدیدار شد.