کاربرد sql server
بعد از اینکه دو مقاله SQL Server چیست ؟ و تاریخچه sql server رو در سایت منتشر کردیم حال میخواهیم در مورد کاربرد sql server صحبت کنیم. در این مقاله سعی می کنم کاربرد sql server در بخش های مختلف رو مورد بررسی قرار دهم و در انتها منابعی برای یادگیری sql server معرفی می کنم تا بدون نیاز به آموزش های دیگر شروع به یادگیری sql server کنید. پس اگر میخواهید کاربرد sql server رو بدونید و در انتها به منابع آموزشی دسترسی داشته باشید این مقاله رو تا انتها مطالعه کنید.
قبل از اینکه شروع به بررسی کاربرد sql server کنیم باید بگیم sql server چیست؟، SQL Server یک نرم افزار برای مدیریت پایگاه داده یا همون بانک اطلاعاتی است که توسط شرکت بزرگ و معروف مایکروسافت توسعه داده می شود.
اگر بخواهیم در مورد کاربرد sql server صحبت کنیم باید بگیم sql server به شدت اولا مورد استفاده قرار میگیرد و دوما کاربردهایی دارد که در بخش زیر به آنها می پردازیم. البته این رو متذکر شوم ابتدا تعدادی از کاربردهای sql رو بررسی می کنیم و بعد کاربرد sql server رو میگیم. چون SQL یک زبان استانداردی است برای دسترسی و کار بروی دیتابیس می باشد و sql server یک نرمافزار سیستم مدیریت بانکهای اطلاعاتی است که توسط شرکت مایکروسافت توسعه داده میشود.
SQL چه کارهایی میتواند انجام دهد؟
- SQL میتواند پرس و جو ها (Query) بروی دیتابیس انجام دهد.
- SQL میتواند داده ها رو از از دیتابیس برگرداند.
- SQL میتواند داده را از دیتابیس حذف کند.
- SQL میتواند رکوردها را در دیتابیس درج کند.
- SQL میتواند رکوردها را در دیتابیس بروز رسانی کند.
- SQL میتواند دیتابیس جدید ایجاد کند.
- SQL میتواند جدول های جدید در دیتابیس ایجاد کند.
- SQL میتواند توابع ذخیره شده (stored procedures) در دیتابیس ایجاد کند.
- SQL میتواند View ها را در دیتابیس ایجاد کند.
- SQL میتواند بروی جداول (tables) ، توابع (procedures) ، نماها (views) سطح دسترسی (permissions ) قرار بدهد.
کاربرد SQL در وب سایت شما:
برای ساختن یک وب سایت که داده ها رو از دیتابیس نمایش دهد شما نیاز خواهید داشت:
- یک برنامه پایگاه داده RDBMS
- استفاده از یک زیان برنامه نویسی سمت سرور (server-side scripting language) مانند PHP یا ASP
- استفاده از SQL برای واکشی داده هایی که میخواهید
- استفاده از HTML و CSS
کاربرد sql server
- قابلیت کار با بانکهای اطلاعاتی حجیم (در حد ترابایت)
- قابلیت دسترسی هزاران کاربر بطور همزمان به بانک اطلاعاتی
- قابلیت خود سازگاری (Self Compatibility) با استفاده از این ویژگی، منابع مورد نیاز هر کاربر (نظیر حافظه ، فضای دیسک و …) به محض اتصال به سرور (Log in) به صورت اتوماتیک به وی تخصیص داده می شود و پس از Log off، منابع اختصاص یافته به منظور استفاده سایر کاربران آزاد می شوند
- قابلیت اعتماد و در دسترس بودن (Reliability): با استفاده از ویژگی، می توان بسیاری از فعالیت های مدیریتی را بدون توقف سرور انجام داد (نظیر BackUp) . برخورداری از سطوح امنیتی بالا . بدین منظور اعتبار سنجی کاربران توسط SQL با اعتبار سنجی ویندوز تجمیع می گردد. در چنین مواردی، ضرورتی به تعریف کاربر در MS SQL نخواهد بود و اعتبار سنجی وی توسط ویندوز انجام خواهد شد
- پشتیبانی از حجم بالایی از حافظه در سرور (در نسخه ۲۰۰۰ تا ۶۴ گیگابایت و در نسخه ۲۰۰۵ متناسب با حافظه ای که سیستم عامل از آن حمایت می نماید)
- استفاده از چندین پردازنده به صورت موازی (در نسخه ۲۰۰۰ تا ۳۲ پردازنده همزمان و در نسخه ۲۰۰۵ محدودیتی وجود ندارد)
- پشتیبانی از لایه ها و سوکت های امنیتی نظیر SSL، خصوصا جهت استفاده در وب: یکی دیگر از ویژگی های مهم سیستم های مدیریت بانک های اطلاعاتی، ایجاد تسهیلات لازم به منظور مدیریت بانک های اطلاعاتی است
توجه: در این مقاله سعی شد کاربرد اس کیو ال سرور و اس کیو ال رو مورد بررسی قرار دهیم حال اگر بخواهیم sql server رو یاد بگیریم باید منابع خوبی در اختیار ما باشد. در این بخش پیشنهاد میکنم ابتدا مقاله چگونه متخصص SQL Server شویم ؟ رو مطالعه کنید و بعد به مطلب آموزش آنلاین sql server مراجعه کنید. در این مطلب سعی شده منابع خوبی برای یادگیری و آموزش sql server معرفی شود.