تاریخچه sql server
بعد از اینکه مقاله SQL Server چیست ؟ رو در سایت قرار دادیم حال میخواهیم در مورد تاریخچه sql server صحبت کنیم. در این مقاله علاوه بر بررسی تاریخچه sql server ، در مورد ویرایش های مختلف sql server توضیحاتی رو ارائه میدهیم. سعی می شود در انتها هم در مورد مزایا و معایب sql server صحبتی انجام دهیم.
قبل از اینکه در مورد تاریخچه sql server صحبت کنیم باید ببینم sql server چیست، sql server مخفف Structured Query Language (زبان جستجوی ساخت یافته). یک اپلیکیشن است که عملیات sql در آن انجام می شود. در واقع یک سیستم مدیریت پایگاه داده است. داده ها در DBMSها (که برای طراحی بانک اطلاعاتی ها طراحی شده اند) روی اشیایی از پایگاه داده به نام جدول ها ذخیره می شوند.یک جدول شامل سطر و ستون ها می باشد و میتوان عملیات درج ،حذف،ویرایش روی آن ها انجام داد که در بخش های بعدی بطور کامل توضیح خواهم داد.
تاریخچه sql server
شرکت IBM در دهه ۷۰ زبانی را با نام SEQUEL ابداع کرد. ماکروسافت در ابتدا SQL Server را با همکاری Sybase و برای اجرا در محیط OS/2 طراحی کرد. پس از جدا شدن مایکرو سافت و Sybase، شرکت اخیر موتور پایگاه داده خود را برای اجرا بر روی ویندوز NT توسعه داد. شرکت IBM در دهه ۷۰ زبانی به نام SEQUEL را ابداع کرد. این واژه معادل زبان پرس و جوی ساخت یافته می باشد. به مرور بخش های جدیدی به این زبان اضافه شد تا جایی که دیگر نه تنها برای پرس و جو بلکه برای ساخت و مدیریت پایگاه داده و نکات ایمنی موتور پایگاه داده نیز بکار می رفت. شرکت IBM این زبان را به عموم عرضه کرد و پس از آن SQL نامیده شد.
موتورهای پایگاه داده امروزی ویرایش های متعددی از SQL را بکار می برند. ویرایش مورد استفاده SQL Server نیز Transact-SQL T_SQL نام دارد.
مایکروسافت در ابتدا SQL Server برای هاست را با همکاری Sybase برای اجرا در محیط OS/2 طراحی کرد. هنگامی که مایکروسافت و IBM از هم جدا شدند، مایکروسافت کار را با سیستم عامل جدید و شبکه ای خود تحت عنوان سرویس دهنده پیشرفته ویندوز NT ادامه داد. در این مقطع مایکروسافت تصمیم گرفت SQL Server را شخصاً برای محصول جدید خود توسعه دهد. نام این محصول جدید SQL Server 4.2 بود که بعدها به ۴٫۲۱ ارتقاء یافت.
پس از جدا شدن مایکرو سافت و Sybase، شرکت اخیر موتور پایگاه داده خود را برای اجرا بر روی ویندوز NT توسعه داد (این محصول Enterprise Sybase Adaptive Server نامیده می شود) و مایکروسافت ویرایش ۶ و سپس ۵/۶ را عرضه کرد. ویرایش ۵/۶ این محصول که با قابلیت اجرا در محیط های NT و ویندوزهای ۹۵ و ۹۸ معرفی شد، بسیار وابسته به Sybase بود اما در ویرایش ۷٫۰ تیم مایکروسافت بتدریج کد مزبور را دوباره نویسی کرد و آن را تغییر داد. این شرکت ضمن ساختاردهی مجدد هسته مرکزی موتور پایگاه داده، یک بهینه ساز پرس و جوی پیشرفته و پیچیده و یک موتور ذخیره سازی پایگاه داده پیشرفته را نیز معرفی کرد.
(SQL) مخفف Structured Query Language است.
ویرایشهای مختلف Sql Server
در این بخش سعی میکنیم تمام ویرایش های sql server رو معرفی و توضیحاتی در مورد هر کدام ارائه دهیم.
۱– سرور SQL ویرایش متراکم (SQL CE)
این ویراستار فشرده یک موتور با پایگاه دادههای مستحکم میباشد. به جهت اندازه کوچک آن دارای دستگاهی با ویژگیهای کاهشدهنده در مقایسه با ویراستارهای دیگر میباشد. این وسیله به وسیلهٔ پایگاه دادهها با سایز حداکثر ۴GB محدود شده و نمیتواند براساس سرویس ویندوز عمل نماید ویراستار متراکم باید تابع تقاضای کاربرد میباشد.
۲– سرور SQL ویرایش محدود (SQL Server Express)
سرور SQL با ویراژ پرسرعت یک میزان پایین، ویراژ آزاد از سرور SQL میباشد که در برگیرنده موتور مرکزی پایگاه دادههاست. در حالیکه هیچ گونه محدودیتی در شماره پایگاه دادهها یا کاربران پشتیبانی شده وجود ندارد پایگاه دادههای کلی به ذخیرهسازی در بخشهای مجزا میپردازد. هدف از این کار جایگزینی *MSDE میباشد. سرویس جستجوگر متن کامل به عنوان یک بخش ضمیمه در سرور SQL با ویراژ پرسرعت قرار میگیرد. بطور کلی نسخهٔ سرور SQL مدیریت استودیو برای عمل ویراستاری در دسترس میباشد.
۳– سرور SQL ویرایش گروه کاری
سرور SQL با ویراژ کار گروه در برگیرنده موتور مرکزی پایگاه دادهها میباشد این بخش از دیسک ویراژ در شمار نمونههایی با فعالیت کمتر قرار میگیرد و در برگیرنده عملکردهایی با دسترسی بالا و شاخصهای برابر نمیباشد.
۴– سرور SQL ویرایش سازمانی
سرور *SQL ویرایش سازمانی، نسخهای از سرور SQL با ویژگیهای کامل میباشد که در برگیرندهٔ هر دو موتور مرکزی پایگاه دادهها و سرویسهای اضافی میباشد و این در حالی است که وجود دامنهٔ ابزارها برای ایجاد و اداره سرور SQL به صورت خوشهای است.
۵– سرور SQL ویرایش برنامه نویسان
نگارش قابل کدنویسی سرور SQL دارای همان ویژگیهای نگارش enterprise این سرور میباشد که با وسیله لایسنس، کاربرد آن تنها به عنوان یک سیستم آزمایش و توسعه محدود گردیده و به عنوان یک سرور تولیدی محسوب نمیشود. این نسخه به عنوان بخشی از برنامه Dream Spark مایکروسافت برای بارگذاری توسط دانشجویان بهطور رایگان موجود میباشد.
مزایای SQL
- سازگاری با اکثر زبانهای دستوری
- سازگاری با اکثر پایگاههای داده مثل SQL Server,Oracle و حتی MS ACCESS
- پس از اینکه برنامهنویس این زبان را درک کرد استفاده از آن بسیار سادهاست
- کاربرد در زبانهای جدید و پیشرفته
معایب SQL
- دستورهای نحوی(syntax) آن تا حدی مشکل است به نحوی که گاهی آن را با COBOL مقایسه میکنند
- شیوه استانداردی را برای دستورهای چند تکه بزرگ ندارد
- نمونههای مختلف آنها که توسط فروشندگان مختلف ارائه میشود گاهی با هم سازگاری ندارد
- وجود برخی دستورهای بلند
- اشتباه گرفتن وظیفههای دستورهایی مثل UPDATE و INSERT