زبان c چیست
بعد از این که مقاله سی پلاس پلاس چیست رو در سایت منتشر کردیم خیلی از کاربران در مورد زبان سی پرسیدن و اکثرا سوالشان این بود زبان c چیست یا کاربرد زبان سی و بعضی هم در مورد تفاوت زبان سی و سی پلاس پلاس پرسیده بودند. در این مقاله به صورت کامل جواب سوال زبان c چیست و تفاوت زبان سی و سی پلاس پلاس رو مورد بررسی قرار میدهیم.
زبان c چیست
سی یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب و قدرتمند است که تعداد زیادی برنامه نویس رو به سمت خود جذب کرده است. زبان سی را میتوان پدر زبان برنامه نویسی سی پلاس و پدربزرگ زبان سی شارپ دونست. زبان های جاوا و سی پلاس پلاس بر پایه سی نوشته و ایجاد شده اند.
زبان برنامه نویسی سی یک زبان همه منظوره، سطح میانی، ساخت یافته و دستوری است. یکی از مزیت های زبان سی، عدم وابستگی به سخت افزار یا سیستم عامل خاصی است.
توجه: امروزه برنامه ریزی ریز کنترل ها و انواع سیپییوها و همچنین تولید سیستم عامل های جدید و نرم افزارهای کاربردی از طریق زبان C صورت می گیرد.
ویژگی های زبان برنامه نویسی سی :
- یک زبان چند منظوره است
- تاثیر گذارترین زبان برنامه نویسی در دنیای کامپیوتر است
- یک زبان ساخت یافته و قابل حمل است
- زبان برنامه نویسی سیستم است
- زبان کوچکی است و تعداد کلمات کلیدی آن انگشت شمار است
- یک زبان برنامه نویسی سطح میانی است
- دارای سرعت، قدرت و انعطاف پذیری بالایی است
- هیچ محدودیتی را برای برنامه نویس به وجود نمی آورد
- نسبت به حروف حساس است و تمام کلمات کلیدی این زبان با حروف کوچک نوشته میشوند
- در محیطهای توسعه دهنده مجتمع (Integrated Development Envoirements) صورت میگیرد
چند نکته کلیدی در زبان برنامه نویسی سی :
- دستورات به ; ختم می شوند
- دستورات یا چیزایی که بعد از // هستن خونده نمی شوند
- در هر سطر هم میتوان چند دستور نوشت
- حداکثر طول هر خط ۲۵۵ تا است
- زبان C بین حروف بزرگ و کوچک فرق میزاره مثلا void با VOID فرق دارد
کلمات پر تکرار در زبان برنامه نویسی سی :
- auto
- double
- int
- struct
- break
- else
- long
- switch
- case
- enum
- register
- typedef
- char
- extern
- return
- union
- const
- float
- short
- unsigned
- continue
- for
- signed
- void
- default
- goto
- sizeof
- volatile
- do
- if
- static
- while
- restrict
تفاوت زبان سی و سی پلاس پلاس
اگر بخواهیم تفاوت زبان سی و سی پلاس پلاس رو مورد بررسی قرار دهیم باید به چند مورد خاص توجه کنیم. اصلی ترین تفاوت زبان سی و سی پلاس پلاس این است که زبان سی که قدیمی تر می باشد یک زبان ساختیافته است که از توابع و نهایتاً ساختارها استفاده کنیم، چیزی به نام کلاس در این زبان وجود نداشته در صورتی که سی پلاس پلاس واجد شیگرایی بوده و استفاده از کلاس و امکاناتش توسط استراتراپ در آزمایشگاه بل به این زبان اضافه شده است.
نکته مهم: زبان سی کمی نسبت به زبان سی پلاس پلاس سطح پایینتر و به زبان اسمبلی نزدیک تر می باشد. در صورتی که زبان سی پلاس پلاس به زبان های سطح بالا نزدیکتر است.
توجه: به طور کل باید بگویم از زبان سی برای نوشتن برنامه هایی که به زبان ماشین نزدیکتر هستند و به بهینه سازی دقیق و زیادی نیاز دارند استفاده می شود مثل درایورهای مختلف برای کارت گرافیک، مودم یا نوشتن کابخانه های سیستم عامل ها یا موارد این چنینی، اما از زبان برنامه نویسی سی پلاس پلاس برای نوشتن برنامه های سطح بالاتر استفاده می شود مثل انواع بازهای کامپیوتری.
نکته: سی پلاس پلاس در اصل به عنوان نسخه شی گرای زبان سی ساخته شده است. اما تفاوت های بیشتری به زبان سی دارد.
چند تفاوت زبان سی و سی پلاس پلاس
- در سی پلاس پلاس سربارگذاری توابع و عملگرها ممکن است اما در سی این امکان وجود ندارد
- در سی تعریف تابع درون تابع دیگر ممکن است اما در سی پلاس پلاس این امکان وجود ندارد
- در سی ساختارها نمی توانند تابع داشته باشند (تابع عضو) اما در سی پلاس پلاس این کار ممکن است
- در سی امکان استفاده از رفرنسها وجود ندارد در صورتی که در سی پلاس پلاس این امکان وجود دارد
مخترع زبان برنامه نویسی سی :
زبان برنامه نویسی سی توسط دنیس مکآلیستر ریچی در سال ۱۹۷۲ توسط دنیس ریچی در آزمایشگاههای بل ساخته شد. وی در محله برونزویل شهر نیویورک به دنیا آمد. پدرش، آلستیر ای. ریچی دانشمند کهنه کار آزمایشگاه بل و یکی از نویسندگان تئوری طراحی مدارهای سوئیچینگ بود. وی در دوران کودکی به همراه خانواده به شهر سامیت در ایالت نیوجرسی نقل مکان کرد. در همان شهر بود که از دبیرستان سامیت فارغالتحصیل شد. وی از دانشگاه هاروارد در رشتهٔ فیزیک و ریاضیات کاربردی فارغالتحصیل شد.
او در محفل هکرها بیشتر با نام کاربری خود، dmr شناخته میشود، و حرف R در K&R از نام خانوادگی او گرفته شده است که یکی از نویسندگان این کتاب است.د ذ
توجه: ریچی و تامپسون مدال “آی ای ای ای ریچارد دبلیو. همینگ” را از کانون مهندسین برق و الکترونیک برای ابداع سیستم عامل یونیکس و زبان برنامهنویسی C دریافت کردند.