Home » #C » تفاوت زبان سی و سی شارپ

تفاوت زبان سی و سی شارپ

بعد از اینکه مقاله زبان سی بهتر است یا سی پلاس پلاس رو در سایت منتشر کردیم حال به سراغ اینه رفته ایم که تفاوت زبان سی و سی شارپ رو مورد بررسی قرار دهیم. در این مقاله به صورت تخصصی در مورد تفاوت زبان سی و سی شارپ توضیحاتی رو ارائه میدهیم و در انتها منابعی را برای یادگیری و آموزش معرفی می کنیم. 

تفاوت زبان سی و سی شارپ

تفاوت زبان سی و سی شارپ

برای اینکه تفاوت زبان c و c# رو مورد بررسی قرار دهیم باید ابتدا این دو زبان برنامه نویسی رو تعریف کنید و توضیحاتی در مورد هر کدام ارائه دهیم تا به صورت کامل با آن آشنا شوید و در انتها تفاوت زبان c و c# رو مورد بررسی قرار میدهیم.

زبان سی چیست؟

سی یکی از زبان های برنامه نویسی محبوب و قدرتمند است که تعداد زیادی برنامه نویس رو به سمت خود جذب کرده است. زبان سی را میتوان پدر زبان برنامه نویسی سی پلاس و پدربزرگ زبان سی شارپ دونست. زبان های جاوا و سی پلاس پلاس بر پایه سی نوشته و ایجاد شده اند. 
زبان برنامه نویسی سی یک زبان همه منظوره، سطح میانی، ساخت یافته و دستوری است. یکی از مزیت های زبان سی، عدم وابستگی به سخت افزار یا سیستم عامل خاصی است.

توجه: امروزه برنامه ریزی ریز کنترل ها و انواع سی‌پی‌یوها و همچنین تولید سیستم عامل های جدید و نرم افزارهای کاربردی از طریق زبان C صورت می گیرد.

ویژگی های زبان برنامه نویسی سی :

  • یک زبان چند منظوره است
  • تاثیر گذارترین زبان برنامه نویسی در دنیای کامپیوتر است
  • یک زبان ساخت یافته‌ و قابل حمل است
  • زبان برنامه نویسی سیستم است
  • زبان کوچکی است و تعداد کلمات کلیدی آن انگشت شمار است
  • یک زبان برنامه نویسی سطح میانی است
  • دارای سرعت، قدرت و انعطاف پذیری بالایی است
  • هیچ محدودیتی را برای برنامه نویس به وجود نمی آورد
  • نسبت به حروف حساس است و تمام کلمات کلیدی این زبان با حروف کوچک نوشته می‌شوند
  • در محیط‌های توسعه دهنده مجتمع (Integrated Development Envoirements) صورت می‌گیرد

زبان سی شارپ چیست؟

سی شارپ (به انگلیسی: C#)، زبانی شیءگرا و سطح بالا از خانوادهٔ زبان‌های چارچوب دات‌نت شرکت مایکروسافت است. 

زبان سی شارپ، یک زبان برنامه‌نویسی چند الگویی و منظم شده مدل‌های تابعی، امری، عمومی، شیءگرا و جز گرا و در بستر دات نت می‌باشد. این زبان توسط مایکروسافت و جزئی از دات نت به وجود آمد و بعداً استانداردهای ECMA و ISO را نیز در بر گرفت. سی شارپ یکی از ۴۴ زبان برنامه‌نویسی است که توسط زمان اجرای زبان مشترک از چارچوب دات‌نت پشتیبانی می‌شوند و در همه جا به وسیله مایکروسافت ویژوال استودیو شناخته می‌شود.

زبان سی شارپ با قدرت و در عین حال سطح بالایی خود توانسته توجه بسیاری از برنامه نویسان را به خود جلب کند.

این زبان برپایه سادگی، مدرن بودن، همه منظوره و شیءگرا بودن ساخته شد. آندرس هجلزبرگ، طراح زبان برنامه‌نویسی دلفی، سرپرستی تیم طراحان زبان سی شارپ را بر عهده داشت. این زبان دارای دستوری شیءگرا مشابه ++C است و به شدت از زبان‌های جاوا و دلفی نیازمند مدرک تأثیر پذیرفته‌است. در ابتدا نام این زبان COOL بود که مخفف C like Object Oriented Language بود، هر چند در ژوئیه ۲۰۰۰، زمانی که مایکروسافت پروژه را عمومی اعلام کرد، اسم آن به سی شارپ تغییر پیدا کرد.

اهداف طراحی زبان سی شارپ :

  • استاندارد ECMA این اهداف طراحی زبان را برای سی شارپ بر آورده می‌سازد.
  • سی شارپ یک زبان برنامه‌سازی ساده، مدرن، برای اهداف عمومی و شیءگرا است.
  • به دلیل اهمیت داشتن موضوع نیرومندی و دوام و بهره‌وری برنامه‌نویس، زبان دارای چک‌کننده Strong Type، چک‌کننده مرزهای آرایه، تشخیص حالت‌هایی که یک متغیر مقداردهی اولیه نشده‌است، قابلیت انتقال کدها و Garbage Collection خودکار است.
  • این زبان برای استفاده در اجزای توسعه نرم‌افزار برای دستیابی به مزایای سامانه‌های توزیعی در نظر گرفته شده‌است.
  • قابلیت انتقال برنامه‌نویس بسیار مهم است، خصوصاً برای آن دسته از برنامه‌نویسانی که با زبان‌های C و C++ آشنا هستند.
  • پشتیبانی از این زبان برای بین‌المللی شدن بسیار مهم است.
  • زبان سی شارپ برای نوشتن برنامه‌ها برای سامانه‌های تعبیه شده و میزبان در نظر گرفته شده‌است، سیستم‌عامل‌های پیچیده بسیار بزرگ گرفته تا توابع اختصاصی بسیار کوچک.
  • هر چند برنامه‌های نوشته شده با سی شارپ طوری هستند که از لحاظ حافظه و پردازنده مورد نیاز مقرون به صرفه باشند، ولی خود زبان از لحاظ اندازه و کارایی به خوبی زبان‌های C و اسمبلی نیست.

تفاوت زبان c و c#

با توضیحات بالا تا حدودی تفاوت زبان c و c# رو متوجه شدیم و فهمیدیم هر زبان چی هستش و چه اهداف و ویژگی هایی رو دارد. اگر بخواهم خودمونی بگم برنامه نوشتن با زبان سی شارپ خیلی راحتر و گرافیکی تر است و برنامه نویس در ابتدا اصلا گیج نمی شود اما در زبان سی اینجور نیست و واقعا تا حدودی سخت است. 

نکته۱: یادگیری زبان سی شارپ خیلی راحت تر از زبان سی است.

نکته۲: وضعیت بازار کار زبان برنامه نویسی سی در ایران نسبت به زبان سی شارپ به شدت کمتر است و می توان گفت فقط در جاهای خاصی کاربرد دارد. اما بازار کار زبان برنامه نویسی سی شارپ واقعا خوب و قابل قبول است پیشنهاد میکنم حتما مقاله بازار کار برنامه نویسی سی شارپ رو مطالعه کنید.

منابع یادگیری و آموزش برنامه نویسی سی شارپ

اگر به دنبال یادگیری و آموزش برنامه نویسی سی شارپ هستید و نمی دونید از کجا شروع کنید پیشنهاد میکنم به مقاله آموزش مقدماتی سی شارپ حتما نگاهی بندازید البته قبلا هم مقاله با عنوان چگونه متخصص سی شارپ شویم ؟ نوشته ام که مقاله قابل قبول و کاملی است که می تواند در یادگیری این زبان به شما کمک کند.

Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *